In 1992, het jaar waarin Europese radiostations nog vrijwel uitsluitend gebruik maakten van in Amerika geproduceerde jinglepakketten die voor de gelegenheid aangepast werden, bedachten wij dat er ook in Europa een markt moest zijn voor stations die niet op al die anderen wilden lijken.
Ferry Maat Produkties specialiseerde zich in custommade jingles.
"Custommade" - het in opdracht van de klant componeren van thema's die het station opvallend en herkenbaar maken; jingles en tunes die de zender een duidelijk eigen gezicht geven.
De eerste periode van jingleproductie speelde zich voornamelijk af op de Duitse markt; Duitse opdrachtgevers stonden al snel in de rij en bedachten zelfs spontaan een passende naam voor de door Ferry Maat in eigen studio ontwikkelde klankkleur: de "Eurosound" was geboren.
Stations als Radio Brocken, Antenne Sachsen, RPR-1 & RPR-2, Antenne MV,
Antenne Das Radio, Charivari Radio, Antenne 1, Antenne RT4 en Hitradio FFH lieten hun jinglepakketten componeren door Ferry Maat Produkties.

In 1994 meldde zich, vanuit Hilversum, Radio 2 met het verzoek om een overkoepelend jinglepakket te schrijven dat geschikt was voor alle op
dat station opererende omroepen; dit resulteerde in een bijzondere samenwerking die tot 2001 zou duren.
Ook zenders als Radio 5, Veronica Nieuwsradio, RTV- Oost, Radio M,
Omroep Flevoland, RTV-Drenthe, Radio Rijnmond en WOS-Radio lieten
hun vormgeving door ons maken..